Toiminta

KPH järjestää palveluskoiratoimintaa, jonka aktiivisin aika ajoittuu sulan maan aikaan. Toisin sanoen harjoitukset alkavat yleensä keväällä huhti-toukokuussa ja jatkuvat pitkälle syksyyn.

Säännölliset harjoitukset pitävät sisällään ohjattuja haku,- jälki- ja tottelevaisuuskoulutusta. Maasto- ja tottelevaisuustreenien lisäksi järjestetään erilaisia kursseja ja koulutustilaisuuksia.

Haun ja jäljen maastoharjoitukset järjestetään ryhmän keskenään sopiman aikataulun mukaisesti vaihtelevasti eri paikoissa yhdistyksen luvallisissa maastoissa.  Ryhmille on tarjolla treenimaastoja, joihin on maan-omistajien ja metsästysseurojen luvat. Ryhmillä on käytössä piiloja, puhelimia yms. harrastustarvikkeita. Ryhmien velvollisuus on kesäkaudella huolehtia vuorollaan kentän nurmikoiden leikkuusta. Jos olet kiinnostunut ryhmäpaikasta, voit olla yhteydessä koulutusvastaavaan tai suoraan ryhmän yhteyshenkilöön.

Haussa harjoitellaan ihmisen (maalimiehen) löytymistä metsästä ja jäljessä koira jäljestää ihmisen tekemän jäljen. Pk-tottelevaissuusosiossa harjoitellaan kentällä koiran kanssa mm. seuraamista, hyppynoutoa ja paikkamakuuta. 

-> Ryhmien yhteyshenkilöt

Pilvi Torvi p. 050 371 3255 (haku)
Susanna Uusitalo p. 044 0781 586 (haku) 
Jaana Vikman p. 040-7774748 (päiväryhmä)
Linda Merk p. 040 726 417 (EK)
Silja Lampinen p.
044 333 1890 (peltojälki)