Lintukodon leiri 3.-5.5.19

11.04.2019

KARJALAN PALVELUSKOIRAHARRASTAJIEN KEVÄTLEIRI 3.-5.5.2019 LINTUKODOSSA

Toukokuussa taas leireillään ja jo totutusti koulutustarjontaa on henkilöetsinnän, metsäjäljen ja tottelevaisuuden saloista. Toki mahdollisuus tulla omatoimileireilemään myös ja kuuntelemaan!

HAKU: Kouluttajana Jaana Tuukkanen
"Olen Jaana Tuukkanen ja asun Vantaalla. Jaloissa mulla pyörii tällä hetkellä kaksi saksanpaimenta, kohta 8-vuotias Rilla (M-16 FIN KVA HK3, JK3, IPO3, TK1, AD, BH) ja reilu 4-vuotias Happo (HK2, BH), sekä joukon juniorina 8 kk vanha valkoinenpaimenkoira Lyijy.

Olen aloittanut harrastamisen SPL-Helsingissä vuonna 2004. Harrastan koirillani päälajina hakua, mutta olemme myös aktiivisia suojelun harrastajia ja metsäjälkeäkin on tullut treenailtua. Myös FH ja EK on tälle vuodelle suunnitelmissa. Haussa olen kilpaillut mestaruuskisoissa useamman kerran vanhemman koirani Rillan kanssa. (2015 RM hopeaa, 2016 PK-SM kultaa, 2016 NOM sijoitus 6., 2017 RM hopeaa) Happo on jäänyt terveytensä takia pk-lajeista pois, tuloksina sillä ehdittiin tekemään HK2. Pätevöidyin Saksanpaimenkoiraliiton koulutusohjaajaksi vuonna 2015. Tällä hetkellä opiskelen myös haku tuomariksi, syksyllä 2018 sain sekä tottelevaisuuden- että maastoharjoitus arvosteluoikeudet.

Haussa on parasta se ryhmähenki ja yhdessä tekeminen. Ja se että saa olla luonnossa. Saa olla rakentamassa ryhmän koiria ja ymmärtää että kaikki onnistumiset, tulokset ja saavutukset on koko sen ryhmän yhdessä tekemiä. Ja mikäs sen hienompaa katseltavaa kuin hakukoira risteilemässä täydellä voimalla rataa löytääkseen jälleen uuden maalimiehen. Oma näkemykseni lajista on, että minusta se on hyvin yksinkertainen laji, josta tehdään usein liian "ydinfysiikkaa". Minun hakukoiran rakentaminen kiteytyy lähes kokonaisuudessaan koiran korkeaan motivaatioon koko radan ajan. Motivaatio on minusta tärkein hakukoiran ominaisuus, jonka ympärille muut asiat kiteytyy ja rakennetaan."

Koulutukseen otetaan 7-10 koirakkoa. Etusijalla ne koirakot, jotka ovat koko viikonlopun. Määrä määräytyy ilmoittautuneiden koirien tason mukaan. Jos paljon kolmosen koiria, niin sitten koirakoita otetaan 7.

METSÄJÄLKI: Kouluttajana Mirva Vainio
Olen reilu nelikymppinen koirapuuhastelija alun perin Haminasta mutta tällä hetkellä asustan Porvoossa. Tämän hetkinen kisakoirani on 6- vuotias bordercollie uros FI KVA, FI TVA, M-16, JK3, EK3, HK3 For The Win Jack eli Jaska ja toivottavasti jälkimetsässä jatkaa Jaskan jälkeen bordercollie uros Lemmy 3 kk. Jaska onkin ollut mukava harrastus kaveri, sopien lähes lajiin kuin lajiin. Riistavietti on ollut meidän suurin haasteemme, kunnes opin antamaan Jaskalle vastuun jäljen hoitamisesta ja keppien etsimisestä. Vieläkin mennään välillä lujaa peuran jäljellä jos en alusta asti luota koiraan ja alan sitä ohjailemaan.

Jäljen harrastamisen aloitin edellisellä koirallani FI KVA, FI TVA, EE TVA, HK3, EK3, JK3, PPR1, EmenEm's Dino n kanssa. Dino olikin luonnonlahjakkuus jäljellä, mutta kilpailin vain KVAksi asti, 6 kisalla valioksi, mikä nyt jälkikäteen harmittaa. Dino vei minua ja se olikin salaisuus sen erinomaisuuteen. Toki asuimme Itävallassa Dinon ollessa nuori ja treenasimme paljon pellolla pohjia, tein FH1 siellä asuessamme Itävallan säännöillä.
Mielestäni metsäjäljellä on kaikkein tärkeintä luottaa koiraan. Koira vie ohjaajaa. Riittävä keppimotivaatio ja sen ylläpito pitää muistaa alkuharjoittelusta lähtien. Koiran edetessä haasteita tulee tarjota koiran mukaan. Palkka määräytyy koiran mukaan. Mielenkiinnolla odotan näkeväni toukokuussa taitavia jälkikoiria Lintukodossa  Mirva 
Koulutukseen otetaan 6 koirakkoa per päivä.


TOTTELEVAISUUS: Kouluttajana Minna Uurainen

Olen Minna Uurainen, kohta kolmekymppinen koiraharrastaja Lahdesta. Koirien kanssa on tullut puuhattua ihan kakarasta asti ja kokeissa käyminen on aloitettu 2006 tokossa. Tällä hetkellä kotona on kolme tervua. Vanhin on kohta 13-v FI KVA, TVA, RTVA, JK3, HK1 Newstory Ninja, jonka kanssa tutustuin rallytokokoon. Keskimmäinen 7-v FI RTVA, JK3, HK1, EK1, TK1 Foolproof Hunn the Highflyer eli Hunni, jonka kanssa voitettiin tänä vuonna rallyn rotumestaruus ja tokosta VOI1. Valitettavasti kolmivuotiaana Hunnin saama revähdys on varjostanut harrastamista. Huolellisesta huollosta ja maltillisesta koetahdista huolimatta raskaammat lajit piti jättää. Jotta Hunnilla olisi sisältöä elämässä, nöyrryin ja aloimme viime lokakuussa harjoitella koiratanssia. Vuodenvaihteessa käytiin sitten tekemässä eka KUMA HTM alokasluokasta ja eiköhän homma jatku, jos vaan revähdys kestää. Nuorimmainen tervukolmikostani on toukokuussa 2v täyttävä Delta Vom Gailtal eli Xena, jonka kanssa vasta tällä kaudella tullaan korkkaamaan kisakirjoja.

Lainakoiria on muutama erirotuinen ollut, ja niiden kanssa on koulareita tehnyt jäljellä, haussa, tokossa ja rallyssa. Omien sekä lainakoirien kouluttelun lisäksi olen innostunut kouluttamaan muita koiranohaajia. Hulluutta on monenlaista.. 🙂 On äärimmäisen mielenkiintoista seurata eri rotuisten koirien kouluttamista ja yrittää keksiä koirakoille kaikkein sopivimmat reitit ohjaajan toivomaan lopputulokseen. Oli laji mikä tahansa, tavoitteena minulla on motivoitunut, rento ja ohjaajalle aktiivinen koira. Hauskinta tässä koirien kouluttelussa on se, että samaan päämäärään voi päästä niin montaa eri reittiä!" Koulutukseen otetaan 10 koirakkoa per päivä.


Hinnat&käytännön asiat

Leirin hinta KPH:n jäsenille 75 € /viikonloppu (ei jäsen 90 €) sisältää koulutuksen, majoituksen. Halutessaan voi ostaa ruokailun johon kuuluu aamupala, yksi lämmin ruoka/pvä ja kahvit maastoon hintaan 5 euroa/pvä/hlö. Iltagrillaukset ja eväät maastoon kunkin leiriläinen hoitaa itse.

Leiripaikalle on mahdollisuus tulla jo perjantai iltapäivästä 17.00 jälkeen - voidaan yhdessä esineruutuilla ja lämmittää saunaa ja grillailla.

Koulutukset alkaa lauantaina klo 9.00 pidettävän leirin avauksen jälkeen ja kunkin porukka voi rytmittää oman päivänsä kouluttajan ja ryhmäläisten toiveiden mukaan. Illalla sitten taas lämpenee sauna.

Sunnuntaina aloitetaan myös 9.00 ja lopetellaan noin 15.00 ruokailuun ja kahveihin ja paikan siivoukseen. Jokainen minimissään hoitaa oman huoneensa samaan kuntoon kuin se oli saapumishetkellä ja yhteiset tilat huolehdimme yhdessä. Leirin teemme me yhdessä.


→ Paikkana siis Lintukoto, Tykkitie 34, 49660 Pyhältö. Lisäinfoa linkistä.

https://www.kotka.fi/asukkaalle/nuorisopalvelut/leirialueet/lintukoto

Vain osaan rakennuksista on sallittu lemmikkien tuominen, eli lemmikillisiä majoituksia on rajoitetusti. Jokaisessa huoneessa on useampi sänky, joten emme pysty välttämättä takaamaan omaa huonetta jokaiselle leiriläiselle. Vuodevaatteet on majoittujan tuotava mukanaan.

Ilmoittautumisen yhteydessä lähetä minimissään seuraavat tiedot:

  • Kuka olet ja mihin koulutukseen olet tulossa?

  • Kerro perustiedot koirastasi - tämän hetkinen taso ja tavoite - osa kouluttajista saattaa sitten haluta lisäinfoa vielä

  • Milloin saavut ja milloin lähden?

  • Tarvitko majoitukset?

  • Osallistutko ruokailuihin ja jos osallistut, niin onko mitä ruokarajoituksia.

Maksutiedot saat ilmoittautumisen jälkeen ja maksamalla vahvistat osallistumisen. Ilmoittautuminen sitova. Yhdistyksellä ei ole leirille vakuutusta, joten kunkin vastuussa itsestään ja omasta koirastaan - suosittelemme vakuutuksia.


Tiedustelut ja ilmoittautumiset sitovat ilmoittautumiset siljalampinen@hotmail.com viimeistään 20.4.2018 mennessä - huomaathan, että paikkoja on rajoitetusti.


Päiväkohtaiset hinnat ovat jäsen/ei jäsen (+halutessaan ruokailu 5,-/pvä)

  • 40/50 € ohjatussa koulutuksessa

  • 25/35 € kuuntelijana oleminen


Ilmoittautumiset ja tiedustelut Silja Lampinen p. 044 333 1890, siljalampinen@hotmail.com


www.karjalanpalveluskoiraharrastajat.net