Elina Niemi 9.9.18

Kirjoita alaotsikko tähän

Olen Elina Niemi Iitistä. Tokoa olen harrastanut vuodesta 1996. Ensimmäisen koirani kanssa käytiin muutaman kerran EVL:ssä, mutta monien koulutusvirheiden takia siitä ei koskaan valiota tullut. Seuraavan harrastuskoirani Sinan kanssa oli tarkoitus kisata tokossa valioksi ja sen jälkeen lopettaa tokoilu, koska sen oli tarkoitus olla hakukoira. Mutta toisin kävi... 

Suurimmat saavutukset tokossa olemme saavuttaneet bcn Tending Bluey eli Sinan kanssa. Voitimme MM kultaa tanskassa 2010. Edustimme Suomea maajoukkueessa 2007-2011. Kroatiassa 2007 sijoituimme neljänneksi. 2008 ruotsissa saimme hopeaa. 2009 Slovakiassa sijoituimme neljänneksi. Suomen mestaruuden voitimme 2008. Valion arvojakin kertyi ihan mukavasti, Sina oli Suomen, Ruotsin, Tanskan, Pohjoismaiden ja kansainvälinen tottelevaisuusvalio, sekä Suomen ja Ruotsin käyttövalio. Sinan tyttären Tending Hit, eli Ion kanssa tokoilimme Fi ja SE TVA verran. Rotumestaruuden voitimme 2012. Io oli myös kerran maajoukkueen varakoira. Sen toko-uraa lyhensi tapaturmaisesti repeytynyt hauisjänne. 

Tällä hetkellä en ole kovin aktiivinen tokokokeissa kävijä. Ion tyttären Tending Vimin kanssa olemme nyt hartaasti treenanneet ja jopa päässeet tänä kesänä starttaamaan EVL:ssä. Ykköstuloksen kanssa kotiin tultiin. Treenit jatkuu ja tottelevaisuusvalio olisi tuosta pienestä "oravasta" tarkoitus saada.